Telefon: +420 728 079 748

E-mail: monika.haidinger@cap.cz

© 2022 Česká asociace pojišťoven

Lenka Slabejová: Tornádo byla šoková terapie. O odkrytých problémech mluvme

Doba čtení:

Doba čtení

1 min.

Přečteno:

Přečteno

116x

Diskuze:

Diskuze

0

Oblíbenost:

Oblíbenost

0

10. 09. 2024

1 min.

0

0

Štítky:

Tornádo z roku 2021 odhalilo nízkou propojištěnost českých nemovitostí a domácností i problematiku tzv. podpojištění. „Tornádo byla šoková terapie, která působila na lidi i na pojišťovny. Šlo o událost, která odhalila problém podpojištění a současně i to, jak podpojištěná nemovitost dokáže srazit člověka na kolena,“ říká v novém díle ČAP Insurance Talk jeho host Lenka Slabejová, gestorka sekce neživotního pojištění.

Tři roky od tornáda ale zůstává stále 1,6 milionu nemovitostí a 1,7 milionu domácností nepojištěných. Z pojištěných nemovitostí je navíc 70 % pojištěno nedostatečně a Češi tak přijdou o 400-700 milionů korun. Míša Hergetová si proto s hostem povídala mimo jiné i o tom, kde problémy vzniká a kde děláme při uzavírání smluv nejčastější chyby. „Mýlíme se už v tom, že když jsme jednou pojištěni, tak s tím už nemusíme nic dál dělat,“ upozorňuje na nejzákladnější a nejčastější prohřešek host Lenka Slabejová. Kvůli problému podpojištění směřují otázky k tomu, jak mu můžeme předcházet. Cest a způsobů je několik. Jedním z nástrojů je kalkulačka pojistného hodnoty nemovitostí, která byla minulý rok zpřístupněna veřejnosti. „U kalkulačky sledujeme tisíce prokliků měsíčně, což svědčí o zájmu a potřebě“. Ale problém je nutné řešit na více úrovních. I o tom se dovíte v novém díle.

">

Díl je k dispozici na všech podcastových platformách (Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify aj.)
RSS feed: https://anchor.fm/s/5c5db464/podcast/rss

Štítky:

Buďte vždy v obraze Buďte vždy v obraze

Buďte vždy
v obraze

Přihlaste se k odběru našeho časopisu a dostávejte novinky ze světa pojišťovnictví z první ruky. Z odběru je možné kdykoliv se odhlásit.

Zadejte validní email!
Je nutné odsouhlasit podmínky!
Tento email již má přihlášen odběr!