Telefon: +420 728 079 748

E-mail: monika.haidinger@cap.cz

© 2022 Česká asociace pojišťoven

Martin Mesršmíd: Kdo chce u nás něčeho dosáhnout, musí si to vybojovat

Doba čtení:

Doba čtení

1 min.

Přečteno:

Přečteno

223x

Diskuze:

Diskuze

0

Oblíbenost:

Oblíbenost

0

01. 08. 2024

1 min.

0

0

Štítky:

Nový díl věnujeme digitálnímu světu a digitalizaci státní správy. O té ředitel Digitální a informační agentury Martin Mesršmíd říká, že je digitalizovaná poměrně dlouhou dobu a nabízí proto už dvě generace odborníků. Stále je ale nedostatečně propojená a nevyvážená. „Největším problémem je stále propojení mezi úřady,“ komentuje situaci ředitel DIA.

Rozhovor se věnuje rozdílům mezi státní správou a soukromou sférou i roli motivace u těch, kterým chce DIA pomáhat a nabízet své služby. Velkým tématem je evropská digitální peněženka. Ta by měla od roku 2026 pomoc lidem překlenout propast mezi veřejným a soukromým sektorem. „Bude držet všechny doklady, potvrzení a informace o sobě, které chce člověk s někým sdílet. Například v sektoru pojišťovnictví bude velmi snadné prokázat, co mám pojištěné,“ dodává v rozhovoru Mesršmíd. Ten zároveň hovoří detailněji o srdcařích zaměstnaných ve státní správě, kteří státu vracejí to, co od něj dostali. Zároveň ale jedním dechem upozorňuje, že pouze na srdcařích přitom nejde dlouhodobě stavět.

">

Díl je k dispozici na všech podcastových platformách (Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify aj.)
RSS feed: https://anchor.fm/s/5c5db464/podcast/rss

Ohodnotit článek

0

Štítky:

Buďte vždy v obraze Buďte vždy v obraze

Buďte vždy
v obraze

Přihlaste se k odběru našeho časopisu a dostávejte novinky ze světa pojišťovnictví z první ruky. Z odběru je možné kdykoliv se odhlásit.

Zadejte validní email!
Je nutné odsouhlasit podmínky!
Tento email již má přihlášen odběr!