Telefon: +420 728 079 748

E-mail: monika.haidinger@cap.cz

© 2022 Česká asociace pojišťoven

Zemřel předseda představenstva ČPP Jaroslav Besperát

Doba čtení:

Doba čtení

3 min.

Přečteno:

Přečteno

560x

Diskuze:

Diskuze

0

Oblíbenost:

Oblíbenost

0

01. 01. 2023

3 min.

0

0

Štítky:

S hlubokou lítostí oznamujeme, že náhle zemřel předseda představenstva České podnikatelské pojišťovny pan Jaroslav Besperát.

Žádná slova nemohou vyjádřit smutek, který v takovou chvíli cítí všichni, kdo Jaroslava znali, vážili si ho a měli ho rádi. Odešel nejen člověk, který dokázal dát vše ve své práci, byl pro mnohé příkladem a prototypem vzdělaného, úspěšného a schopného pojišťováka a obchodníka, ale i člověk, který vždy bojoval za správné věci, za své přesvědčení, za svoji pojišťovnu a nikdy a v ničem se nevzdal. Ztratili jsme nejen odborníka, který žil pojištěním a velmi mu rozuměl, velkého sportovce, ale především skvělého člověka a přítele, který byl vždy pozitivně naladěný, milý, vstřícný a velmi obětavý.

Jaroslav Besperát vystudoval strojní fakultu ČVUT v Praze. Začínal v Živnostenské pojišťovně, další léta pracoval v IPB pojišťovně. V roce 2002 nastoupil do ČPP do funkce obchodního ředitele, stal se vrchním ředitelem a poté náměstkem generálního ředitele. Předsedou představenstva a generálním ředitelem byl jmenován v březnu 2010. Kromě toho byl i členem prezidia České asociace pojišťoven.

Svými odbornými znalostmi, obchodním talentem a vyjednávacími schopnostmi si získal uznání mezi vrcholovými manažery v oboru. Byl dvojnásobným držitelem titulu Pojišťovák roku a také manažerem roku v odvětví bankovnictví, pojišťovnictví a poradenství. Během svého působení ve vedení České podnikatelské pojišťovny prosadil řadu změn, které vedly k tomu, že se ČPP zařadila mezi přední pojišťovny v ČR.

Za všechny zaměstnance i za vedení naší firmy bychom chtěli vyjádřit poděkování za více než 20 let jeho obětavé práce pro ČPP, která byla a je úspěšná právě díky lidem, jako byl Jaroslav Besperát.

S úctou a poděkováním vzdáváme čest jeho památce.

Jan Matoušek, výkonný ředitel České asociace pojišťoven:
„Všichni členové prezidia i celá naše asociace jsou hluboce zasaženi touto smutnou zprávou a nenahraditelnou ztrátou. Pojistný trh přišel o významnou osobnost, zkušeného odborníka, mimořádného obchodníka, nepřehlédnutelného lídra, ale také srdečného kamaráda a kolegu.“

Štítky:

Další články autora

Buďte vždy v obraze Buďte vždy v obraze

Buďte vždy
v obraze

Přihlaste se k odběru našeho časopisu a dostávejte novinky ze světa pojišťovnictví z první ruky. Z odběru je možné kdykoliv se odhlásit.

Zadejte validní email!
Je nutné odsouhlasit podmínky!
Tento email již má přihlášen odběr!