Telefon: +420 728 079 748

E-mail: monika.haidinger@cap.cz

© 2022 Česká asociace pojišťoven

Obměna manažerů se vrací k normálu

Doba čtení:

Doba čtení

1 min.

Přečteno:

Přečteno

311x

Diskuze:

Diskuze

0

Oblíbenost:

Oblíbenost

0

01. 12. 2023

1 min.

0

0

Štítky:

V září společnost Anderson Willinger zveřejnila pravidelný report shrnující to nejdůležitější, co se událo a děje na trhu z pohledu náboru do seniorních ředitelských funkcí za 1. polovinu roku 2023.

Co charakterizovalo první polovinu tohoto roku?

Dle dat Anderson Willinger, po velmi turbulentních postcovidových letech, přináší rok 2023 rovnováhu a stabilitu. Data sice ukazují pokles v náboru do seniorních a TOP manažerských funkcí, a to v průměru o 15 % každý rok, hlavním důvodem je však prodloužení délky setrvání v jedné funkci, která je nyní o 1,5 roku delší. Trh se vrací do rovnováhy a celková čísla zrcadlí rok 2019.

V náboru jsou mnohem aktivnější společnosti lokálně vlastněné, a to především ty s obratem 100 až 1 mld. CZK. Lokálně vlastněné společnosti jsou také hybatelem externího náboru, který je o 10 % vyšší než průměr trhu. V náboru již nedominuje oblast e-commerce, ale především výroba mimo automotive.

Na rozdíl od minulého roku, kdy noví generální ředitelé přicházeli do firem ve velikosti obratu nad 5 mld. CZK, nyní jsou to mnohem častěji menší společnosti, které se navíc také nebojí získat svého ředitele z jiného odvětví, a to ve 40 % případů ve srovnání s 25 % v loňském roce.

V oblasti bankovnictví svůj management nejčastěji obměňovaly menší a lokálně vlastněné banky. Data ukazují vyšší nábor do IT a finančních manažerských funkcí. V oblasti finančních služeb byly nejaktivnější v náboru společnosti poskytující služby pro zpracování transakcí a plateb. V oboru pojištění v náboru letos převažovali funkce CEO, HR a obchodní ve srovnání s minulým rokem, kdy to naopak byla vyšší poptávka po funkcích v oblasti financí, CRM, IT a marketingu. 

Ohodnotit článek

0

Štítky:

Další články autora

Buďte vždy v obraze Buďte vždy v obraze

Buďte vždy
v obraze

Přihlaste se k odběru našeho časopisu a dostávejte novinky ze světa pojišťovnictví z první ruky. Z odběru je možné kdykoliv se odhlásit.

Zadejte validní email!
Je nutné odsouhlasit podmínky!
Tento email již má přihlášen odběr!