Telefon: +420 728 079 748

E-mail: monika.haidinger@cap.cz

© 2022 Česká asociace pojišťoven

Constantin Kinský: Poškozené lesy nám zkracují čas plánovaní na dny

Doba čtení:

Doba čtení

1 min.

Přečteno:

Přečteno

179x

Diskuze:

Diskuze

0

Oblíbenost:

Oblíbenost

0

06. 03. 2024

1 min.

0

0

Štítky:

Adaptace na změnu klimatu má souvislost s katastrofickými škodami a dalšími pojistitelnými riziky. Pojišťovny proto zajímají i lesy a z tohoto důvodu vznikl zajímavý rozhovor o jejich současném stavu. Do pořadu jsme si pozvali Constantina Kinského, hospodáře na panství ve Žďáru nad Sázavou.

Rozhovor se dotýká horizontu, ve kterém se plánuje hospodaření lesů i toho, jak kůrovec zkrátil plánování správy lesů z let na několik dnů. Host přiblížil řešení kůrovcové krize, které kombinuje umělou inteligenci s jejími algoritmy se zkušenostmi hajného. Zmíněn je i zásadní a dlouhodobě neřešený problém přemnožené zvěře, která ničí mladé lesy. Host hovoří v této souvislosti o potřebě systémového řešení a stejně tak i o motivaci a roli majitelů lesů, myslivců a lovců, aby se skutečně věnovali své činnosti. Rozhovor se zaměřuje i na často diskutované dopady klimatických změn, včetně nového přístup při vysazování stromů v českých podmínkách, včetně asistované migrace stromů. V rozhovoru zaznívá i komentář k současným zákonným podmínkám, které podle našeho hosta stále brání tomu, abychom mohli v nové situaci rychle a efektivně zareagovat.

Díl je k dispozici na všech podcastových platformách (Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify aj.)
RSS feed: https://anchor.fm/s/5c5db464/podcast/rss

 

 

 

Štítky:

Buďte vždy v obraze Buďte vždy v obraze

Buďte vždy
v obraze

Přihlaste se k odběru našeho časopisu a dostávejte novinky ze světa pojišťovnictví z první ruky. Z odběru je možné kdykoliv se odhlásit.

Zadejte validní email!
Je nutné odsouhlasit podmínky!
Tento email již má přihlášen odběr!