Telefon: +420 728 079 748

E-mail: monika.haidinger@cap.cz

© 2022 Česká asociace pojišťoven

Zemřel bývalý generální ředitel České pojišťovny Marek Jankovič

Doba čtení:

Doba čtení

2 min.

Přečteno:

Přečteno

417x

Diskuze:

Diskuze

0

Oblíbenost:

Oblíbenost

0

01. 12. 2023

2 min.

0

0

Štítky:

S hlubokou lítostí oznamujeme, že ve věku 57 let náhle zemřel bývalý generální ředitel České pojišťovny a člen dozorčí rady Generali České pojišťovny Marek Jankovič.

Marek Jankovič vystudoval Slovenskou technickou univerzitu. Svou kariéru v pojišťovnictví začal v roce 1991 ve Slovenské pojišťovně. Od roku 1998 působil v Pojišťovně AIG Slovakia a od roku 2001 zastával vrcholné manažerské pozice v Allianz – Slovenské pojišťovně, kde byl v roce 2010 jmenován předsedou představenstva a generálním ředitelem. V letech 2003 až 2005 a 2011 až 2014 vykonával rovněž funkci prezidenta Slovenské asociace pojišťoven. V letech 2015–2019 působil v prezidiu České asociace pojišťoven na postu viceprezidenta. Současně v letech 2018–2019 byl předsedou správní rady České kanceláře pojistitelů. V roce 2015 se stal předsedou představenstva a generálním ředitelem České pojišťovny a zároveň byl jmenován country manažerem Skupiny Generali v České republice. Českou pojišťovnu vedl do roku 2019 a do letošního června byl členem její dozorčí rady.

Představenstvo Generali České pojišťovny: 

Marek Jankovič byl nejen výborným manažerem, ale také uznávaným odborníkem s vynikající znalostí pojišťovnictví. V roce 2019 mu v rámci prestižní soutěže Pojišťovna roku odborná porota udělila titul pojišťovák roku. Během svého působení ve vedení naší pojišťovny se podílel na jejím úspěšném rozvoji a mohli jsme se spolehnout na jeho empatii, rozvážnost a zejména rozsáhlé znalosti i zkušenosti v oboru. S úctou a tichou vzpomínkou vzdáváme čest jeho památce.

Jan Matoušek, výkonný ředitel České asociace pojišťoven:

Náhlý odchod Marka Jankoviče nás zanechal v hlubokém smutku. Člen prezidia ČAP a předseda správní rady ČKP byl pro nás více než jen kolegou. Marek byl především člověkem, kterého jsme si mohli vážit pro jeho názorovou integritu, znalosti a přehled. Dostávalo se nám jeho významné podpory v asociačních aktivitách ve prospěch celého pojišťovnictví. Byl rozvážným rádcem a přítelem, se kterým jsme se rádi setkávali i po jeho odchodu z aktivního působení na českém trhu. Marek Jankovič byl vždy i usměvavým přítelem a vtipným společníkem. Jeho nenaplněné plány do budoucna nám posílají vzkaz, abychom si vážili každého okamžiku na tomto světě. Jménem všech zaměstnanců ČAP a ČKP, ale především jménem celého českého pojistného trhu vyjadřujeme hlubokou soustrast a účast jeho rodině.

Štítky:

Další články autora

Anketa generálních ředitelů: Jak vidíte pojišťovnictví za dalších 30 let?

Anketa generálních ředitelů: Jak vidíte pojišťovnictví za dalších 30 let?

Mgr. Monika Haidinger

5 let součástí evropského jednotného trhu

5 let součástí evropského jednotného trhu

Mgr. Monika Haidinger

Dobrý úmysl regulace se vytrácí

Dobrý úmysl regulace se vytrácí

Mgr. Monika Haidinger

Být „phygital“

Být „phygital“

Mgr. Monika Haidinger

Buďte vždy v obraze Buďte vždy v obraze

Buďte vždy
v obraze

Přihlaste se k odběru našeho časopisu a dostávejte novinky ze světa pojišťovnictví z první ruky. Z odběru je možné kdykoliv se odhlásit.

Zadejte validní email!
Je nutné odsouhlasit podmínky!
Tento email již má přihlášen odběr!